第一次食呢种铁板烧,三个人叫咗澳洲鲍鱼套餐。啲海鲜真系好新鲜。见到鲍鱼真系好惊喜,只鲍鱼大过成只手!师傅烧完再切埋片分比我哋,鲍鱼好爽口好正,虽然好大块但食完都唔会顶住,配个酸酸地嘅汁都好match。蟹脚煎到好香牛油味,但唔会盖过蟹肉本身蟹海水味!最深刻系个清酒煮蚬,师傅用个锡纸兜喺铁板上面烧好有功架,已经系视觉享受。啲蚬只只胀卜卜,好鲜甜,真系好好食,仲有个清酒汤吸晒啲蚬嘅精华,好清甜!厚烧牛肉切咗一口size,好方便。有面包喺底索吓啲油先食就唔会太肥腻。薄烧牛肉包住啲葱同金蒜,葱嘅甜好衬牛肉,反而有啲金蒜有少少苦我自己就麻麻地。最后竟然仲有个炒饭,好好味但好多嘢食真系食唔晒个饭。叫咗杯梅酒,好甜好容易入口!值得一提系呢度服务真系好好,无论系师傅定系侍应都好殷勤,成个体验好enjoyable!
第一次食呢种铁板烧,三个人叫咗澳洲鲍鱼套餐。

蟹脚煎到好香牛油味,但唔会盖过蟹肉本身蟹海水味!

最后竟然仲有个炒饭,好好味但好多嘢食真系食唔晒个饭。

叫咗杯梅酒,好甜好容易入口!

2021-03-05