2019-12-30
话说今晚同屋企人黎观塘做节😊想食得清淡健康好自然谂起新蒸武门🤪所以话改名几紧要!😂😂😂其实几年前食过,印象中不过不失啦。几年后再试,睇下有无进步先😂我地叫左个套餐B🤓首先每人有一杯茶,里面都好足料😌出边天气冻饮就岩晒🤓炖汤二拣一,我就拣左猴头菇,果料非常足料!!所有野都炖左好耐,好入味好稔😂😂不自觉系咁食。春卷热辣辣炸起,香脆可口👍🏻👍🏻咕噜肉炸粉薄,不过咁岩夹到旧99.5%系肥膏😂😂😂吐到吐唔切,但调味岩岩好!鲍鱼一人一只,我无食到,屋企人话ok,但我眼见好似un un地🙈蒜蓉粉丝蒜扇贝系不死配搭😆蒜蓉够多!粉丝又索晒味😏😏点会唔好食🤣蒸龙趸腩都好唔错,啖啖肉都几鲜味,而且分量都几多!最后要赞赞个炒饭😋😋加入左咸蛋黄炒,好咸香,最重要系唔油腻呀!!饭炒到干身且粒粒分明,又足料㖞,我觉得好好味😚饮饱食醉捧住个肚走🤪眼见不断有食客,所以要食book定枱就稳阵啦🤓同埋啲𩠌有啲都好油,亦唔觉得清淡🙈🙈好似已经唔系主打少油盐糖既健康私房菜咁🤔