2021-06-05
成日经过尖沙咀都会见到呢间泰国餐厅大排长龙,今日难得早收工终于有机会食到👍🏻🥰我哋大概6:00去到都开始要等位,大概10分钟就入到去。成间餐厅有好多泰式嘅布置,连啲侍应姐姐都系泰国人,感觉真系好似去咗泰国旅行咁🇹🇭✈️基本上所有讲得出嘅泰菜都有得食,我哋叫咗个小食拼盘,里面有泰式鱼饼、虾饼、春卷同埋肉碎生菜包。个人最钟意虾饼,炸得好趣口,肉碎偏向有啲辣,我每食一啖就要即刻饮椰青,所以唔食得辣嘅朋友要注意😂😂另外仲叫咗铁板蚝仔炒蛋,一上到枱劲有镬气,蚝嘅份量劲多,仲有酱汁一齐点,果然系餐厅招牌菜👍🏻到咗今日嘅重点芒果糯米饭!唔系讲笑真系好好食,一嚟芒果好甜🥭,椰浆劲多,有两只糯米饭拣,啲饭仲系暖嘅,劲有冲动叫多一个食,可惜已经好饱唯有下次再嚟食过~整体来讲呢间泰国菜喺香港都算系数一数二好食,而且价钱相宜,下次会揾多几个朋友一齐encore!!!!