2016-04-10 1406 浏览
朋友食過幾次話好好味,今日一行四人,帶埋韓國同事來一齊試菜,好彩訂咗枱,入嚟見到full house,播住輕快k-pop,氣氛唔錯,枱與枱之間亦算寬敞~ 一坐低侍應就送上自家製泡菜同三款前菜,用料好新鮮,韓國同事都話好有家嘅感覺忍唔住要添食! 朋友話一定要叫海鮮同雜錦煎餅,見韓國大廚係吧後邊即叫即煎,熱辣辣又唔油膩,細細件好精緻,雖然唔係款款都試到,但大家一致認為海鮮泡菜煎餅超足料!醬油海鮮雜錦更加一絶,海鮮全部韓國返,非常新鮮入味, 蟹有膏多肉,蝦好大隻,食到lam咁脷 我哋叫咗老闆介紹新返嘅house wine,白米酒飲落milky啲,黑米酒冇咁rich,顏色味道都好特別,兩支清甜易入口,韓國同事都讚好酒! 另外仲叫咗行南瓜炆牛肋骨鮑魚,牛肋骨好多火喉,啲肉好“林”好入味,南瓜仲十分甜! 芝士薯仔烤牛肉奄列就啱晒芝士控嘅我哋,呢個配搭特別得嚟又幾夾個海鮮炒年糕都唔錯,好多海鮮,絶不欺場喎,辣辣地餸酒一流 朋友的確冇介紹錯,菜色唔係出面一般韓國餐廳有,連韓國同事都好感動,話好似返咗屋企咁,喺香港好難搵到呢個味道我雖然唔
忍唔住要添食!
泡菜
雜錦煎餅
醬油海鮮雜錦

黑白米酒
南瓜鮑魚炆牛肋骨

芝士薯仔烤牛肉奄列
韓式海鮮炒年糕

我雖然唔太清楚真正韓國家鄉味道,但我哋一致認為好好味,一定會再返嚟
泡菜
雜錦煎餅