2018-01-09 79 浏览
其实之前都食过 系几好食既 而咁啱男友话想食台湾野 即刻谂起再黎呢间啦 佢既装修好怀旧 墙身贴左好多挂画 同埋播旧既台湾歌 真系有少少去左旧台湾既感觉麻辣牛筋牛腩面 - 好快就已经闻到佢既辣味 个汤底比想像中冇咁辣 算系中辣啦 唔食得好辣既朋友都可以试下 大大旧既牛腩及牛筋炖得好淋呀 牛腩又唔会太肥又唔太瘦 好适中而且佢吸收晒汤底既精华 好正 牛筋亦一d都唔硬 好有咬口 盐酥鸡卤肉饭 卤肉虽系细细粒咁 但系每粒瘦和肥肉系好平均 少少咸咸地油油地既感觉 捞饭简直一流呀 佢既盐酥鸡粒外层炸粉唔厚 入面既肉质都保持到嫰口 而表面加左胡椒粉减低油腻感黑松沙士 - 原来即系台湾版既沙士汽水 冇以前细个饮过既沙士咁甜 成间真系好怀旧 未饮过既后生仔可以试下