2020-06-29
当晚我同男朋友收工,佢话同埋几个朋友一齐食,咁就谂吓食咩啦。通常我哋都会去何福堂𠮶边,睇吓啲小菜嘅,因为几个人嘅话,嗌几个𩠌再加个白饭,已经好够啦嘛。咁话说我就一早系网上外卖平台见过呢间顺德小厨嘅,当时因为见到佢啲小菜都比其他小菜餐厅平少少啦,可能都因为佢系corner位所以都比较少见到佢,咁就决定试吓佢啦。咁我哋就六个人,行到埋去嘅时候见到佢入边系有一张大圆枱 ,其他位置都已经系有人坐满。咁我哋就企喺门口,期望佢会带下位,执下枱。点知我哋企晒喺门口,入边啲服务人员,完全当我哋透明!因为我哋直情喺门口食埋支烟,都冇人问我地几位🤣相比起何福堂其他餐厅,佢哋积极嘅态度,通常都会问你几多位啊入嚟坐,呢间直情系好似你钟意入嚟就入唔入就88咁。咁我哋其中一个朋友就直接入去坐低啦,我哋见状都入去坐低。点知我见到张枱布唔知系佢冇换到定系点,劲多污迹啰,好似上一手食完直接执走啲碗碟咁,我心谂唔系应该会换枱布嘅咩?我男朋友仲叫我唔好介意咁多仲话呢啲地方系咁😒我觉得唔系啰。跟住嗌左个炒通菜啦 系劲油啰全部都系油 本身通菜就容易吸油 但佢完全系唔知油定系油汁一啲咬口都冇😿我食咗两条就冇食啦 男朋友钟意食辣所
男朋友钟意食辣所以嗌左一个水煮牛肉。完全零分。完全系辣汁煮牛肉就算数。首先水煮𠮶个汤底必须要有花椒八角味先叫合格啦,佢完全系辣油加少少咸味就算。仲有水煮牛肉我哋期望佢个底会有薯粉啦,系冇㗎!我人生食嘅第一次,个底系冇面冇薯粉。讲真🤣唔知系我要求太高定系咩呢,佢连金菇都系比得𠮶几条🤣 反而芽菜就最多。。我一旧牛肉都冇食。
只鸡唔错,仲有个沙姜汁俾我点。不过重点系冻嘅😞⋯⋯ 最热应该系我哋叫咗个炸鸡软骨。阵味几好㗎有五香味,都几脆几香口,呢个我系食左两三粒啰。
总之呢间野应该冇下次啦,性价比好低,体验又差。