11月22日, 因为我就黎生日, 今次同屋企人既生日饭就拣左去阿里朗食~ 周围都好多韩国人食~ 有某d菜式或者烧肉仲会有专人企系台侧边帮你整埋服侍埋你~ 感觉佢地d staff都几有礼貌, 服务都算唔错~点菜之后先奉上6碟韩式小食前菜, 呀比话个泡菜好好食~ 我就钟意食个甜薯仔~ ::: 泡菜海鲜锅::: $300呢个锅都真系几大堆头. 用既海鲜亦都唔马虎!! 成锅野既海鲜有蟹, 虾, 青口, 鱼等等, 配菜仲有箩白, 金菇, 豆腐, 绍菜, 荵段~ 虽然话系泡菜但系唔系好辣, 有辣味既刺激但系唔会盖过食物既鲜味. 个汤好好饮, 海鲜食落都新鲜~ 唯独是个虾好似有d霉霉地...::: 韩式牛肉炒粉丝::: $90好好味~ 其实应该系话好难炒得唔好味~!! 配料多, 粉丝又入味, 特别系d牛肉好好味, 呢个系佢同其他街坊既炒粉丝既分野. 唔错唔错~不过份量好少.::: 杂菜石头饭::: $100石头饭就好中规中矩~ 可能因为我冇落到个辣椒酱所以觉得唔系好够味. 但系如果本身唔食辣既人就会食唔到呢个饭既正宗味道了~ 好辣既可以捞多d 辣椒酱, 辣得黎几甜. 呢个饭又冇乜肉, 所以感觉好斋~

::: 泡菜海鲜锅::: $300

::: 韩式牛肉炒粉丝::: $90

::: 杂菜石头饭::: $100
石头饭就好中规中矩~ 可能因为我冇落到个辣椒酱所以觉得唔系好够味. 但系如果本身唔食辣既人就会食唔到呢个饭既正宗味道了~ 好辣既可以捞多d 辣椒酱, 辣得黎几甜. 呢个饭又冇乜肉, 所以感觉好斋~ 麻麻地啦.

::: 烤肉拼盘::: $288
烤肉拼盘有齐牛肉, 猪肉, 鸡肉, 羊肉4种. 因为一上台已经好吸引所以冇影相就烧晒黎食lu~ 我地见其他台食烧烤时有专人帮佢地烧埋, 不过唔知点解我地就冇~ 不过都好好食. 其实d肉”yip”左之后都唔系好食得出系边只打边只. 出奇既系牛肉同猪肉个质地好似, 羊肉又冇晒”酥”味~ overall呢个拼盘真系几好食, arm晒我地呢d食肉兽~ 但系份量好少, 唔够喉啰~

::: 杂景拌面::: $90
杂景拌面系见到隔离台食好似几好味就叫黎试下既~ 红红橙橙既汁好似泡菜汁辣辣地. 都几好味既但系唔系太特别啰~

总结, 呢餐系一次富有韩国特式既生日饭~ 不过可能佢口味太正宗, 反而唔系好arm我食. 同埋呢度d野食都几贵, 份量又唔系多, 真系要叫好多钱先食得饱~