2022-01-12
出去中环,近近地去咗The Loop 7楼嘅Monteverdi Restaurant and Bar点咗两份Set Lunch~先来香草面包配黑醋橄榄油非常正路嘅意大利餐厅水准拣咗一汤一沙律,呢日系南瓜汤味道偏甜,比较稀~都唔错沙律🥗就非常大碟,老公话:啲菜好新鲜、好爽,捞左橄榄油同黑醋,好开胃!仲有5块烟鸭胸,好鲜嫩,好味👍🏻👍🏻我哋都一致觉得沙律正啲主菜拣咗 Slow cooked Beef Cheek Risotto睇落个样好似碟头饭🤣😂但食落真系好好食😋牛面颊肉慢煮煮到好腍好入味!旁边嘅Risotto 系用忌廉汁煮~以前去过威尼斯嘅彩色岛,喺岛上一间家庭式餐厅,食过呢味野~一样系成个碟头饭咁款 😂Red Snapper with red sauce个server 已经同我哋讲咗比较Fishy,比较原味道~食落我觉得还好,落咗柠檬我接受到! 个酱系鲜茄打成,酸酸辣辣是日甜品:Banana Cake味道偏甜,细细件,配咖啡一流整体来讲,都唔错,味道同卖相都偏向小镇家庭式,环境好靓,坐得都好舒服😌OpenRice 仲有全单7折,平好多
点咗两份Set Lunch~
先来香草面包配黑醋橄榄油
非常正路嘅意大利餐厅水准
拣咗一汤一沙律,呢日系南瓜汤
味道偏甜,比较稀~都唔错
我哋都一致觉得沙律正啲
主菜拣咗
睇落个样好似碟头饭🤣😂
Red Snapper with red sauce
个server 已经同我哋讲咗比较Fishy,比较原味道~
是日甜品:Banana Cake
味道偏甜,细细件,配咖啡一流
整体来讲,都唔错,味道同卖相都偏向小镇家庭式,环境好靓,坐得都好舒服😌 OpenRice 仲有全单7折,平好多