2019-10-01
终于等到放工!仲要第二日系假期,今晚一于同屋企人出去食慰劳自己又报答家人!去开荃新天地又想食寿司,就黎左板长啦!等左一阵入左张卡台度,饿啦快D叫野食先!佢有放题同散叫拣,我地食量唔大就散叫啦,而且心谂质素应该好D啩,不过真系一厢情愿......我地咩寿司都叫D,例如三文鱼,炙烧三文鱼,鳗鱼,芥末墨鱼军舰,蟹子军舰等,总括黎讲,旧饭几大,想食饱既就唔会失望,但好散,无咩饭味。而上面D鱼都麻麻,新鲜度一般,虽不至于食坏人,但黎食寿司就系想食鲜味嘛!我地仲叫左个冷乌冬,D料都几足,有鸡丝,青瓜丝,温泉蛋等,都系份量唔错,味道一般!不过其实都唔好对板长有太大期望,当佢要做放题,其实表示食品质素已不如前,想用量化吸引人,如果系咁真系叫人唏嘘!