2023-02-06
临近新年好多聚会,今次同朋友简左去试下Cafe Library🤩之前食过同集团嘅Espuma💕今次食下Cafe Library😝系沙田新城市广场好方便,唔难揾😆………我地2个人简左💕 Spain Calderón Iberico Pork Fideuá in Lobster Broth西班牙橡果黑毛猪柳龙虾汁海鲜炖面 ($268)平时西班牙炒饭就食得多喇😯西班牙炖面就未食过,原来就系「面版 Paella ,代替饭,将面折短后放入大扁平锅和海鲜、高汤一起烹煮,面条跟米饭一檬都会吸汁,所以都会好入味,炖面嘅口感好脆身,黑毛猪好淋身👍🏻……….Signature Waffle with RedVelvet Molten Cake & Ice Cream ($135)黎得espuma😋一定会叫嘅甜品,上次朋友生日更可以加上happy birthday 字眼💕中间系心太软,做到外脆内流心🤩,旁边嘅杂果配料都好夹,甜甜酸酸好开胃😋……….我地加左2杯饮品1️⃣Lavender Latte ($43)好特别,有薰衣草味嘅咖啡2️⃣Matcha Latte ($40)拉花好靓,抹茶味好浓👍🏻……….
………
我地2个人简左
西班牙橡果黑毛猪柳龙虾汁海鲜炖面 ($268)
Signature Waffle with Red
我地加左2杯饮品
1️⃣Lavender Latte ($43)
好特别,有薰衣草味嘅咖啡
2️⃣Matcha Latte ($40)
拉花好靓,抹茶味好浓👍🏻