2025-01-10
餐厅本身细细间位于尖沙咀内街,所以如果食饭时间一开门即刻过去嘅话应该唔使等好耐就可以有位,舖头一眼睇晒有两边靠墙各四个位同一张二人枱一张四人枱。舖头装修好有日式居酒屋风间黐满晒各式各样嘅日文字好海报,好友返家乡嘅感觉。食物嘅价钱亦都非常之亲密,可以逐件逐件拣,非常之满足一啲咩都想试吓嘅人。本身亦有套餐可以配荞麦面乌冬或者和牛油饭。如果两个人想试多啲唔同嘅天妇罗亦规定一定要每个人叫一个餐可以share一个煮食,然后叫多啲天妇罗嚟试。餐厅当日超过20款嘅天妇罗, 有啲款式,例如九肚鱼,龙虾,活海虾等等都系出面比较少见嘅款式。我都系拣选嘅,系一个葱花和牛油饭。比较有趣嘅,系我冇谂过个饭系冻冻地所以个牛油摆咗喺上面之后唔系太溶,食落有少少漏。加上舖头本身提供嘅酱汁都系比较重口味嘅,所以如果怕漏嘅人极度建议可以叫冷乌冬或者冷荞麦面,咁食落去相对就会冇咁漏。但有惊喜嘅系炸九肚鱼,冇谂过平时通常都系喺大排档食到到到今次用咗嚟整天妇罗都一样咁好味。仲有另外一个就系天妇罗蛋,流心蛋液再送饭一流。另外最有惊喜嘅系龙虾面豉汤由于舖头本身有卖天妇罗龙虾相信系制作途中将龙虾加咗入去面豉汤入边煮,所以面豉汤饮落去
但有惊喜嘅系炸九肚鱼,冇谂过平时通常都系喺大排档食到到到今次用咗嚟整天妇罗都一样咁好味。仲有另外一个就系天妇罗蛋,流心蛋液再送饭一流。另外最有惊喜嘅系龙虾面豉汤由于舖头本身有卖天妇罗龙虾相信系制作途中将龙虾加咗入去面豉汤入边煮,所以面豉汤饮落去啖啖鲜味。整个餐性价比都非常之高,亦都睇到傅喺炸天妇罗嘅时候用心嘅地方。只系系一啲细位度,如果再做好啲就Perfect。例如如果个餐可以提供一件柠檬,等人可以点啲柠檬汁食,又或者餐厅提供无糖茶类饮品比客人可以叫,又或者好似一啲拉面店咁提供有柠檬嘅饮用水,成个用餐体验就会更加完整。总括而言餐厅性价比非常高两个人食到好饱埋单都系$200左右,所以无论点都一定会再帮衬!