同同事满心期待紧揾到呢间辣嘢食谂住好开心啦,入到去阴暗嘅环境影令到我哋一啲期待嘅感觉都唔再有。门口呢句野⋯⋯well.....叫咗个酸菜鱼水煮鱼,酸菜鱼真系令我哋大吃一惊,酸菜冇酸菜味,完全唔知佢用啲咩色素化学剂去令到啲鱼都可以变到萤光绿色咁;再黎个水煮鱼成层油系面,人哋啲水煮鱼啖啖肉,佢就用一啲鱼粹咁嘅嘢,完全揾唔到一个完整嘅鱼肉,其实70几蚊一个set真系会饱咩?豆所谓全餐最好食嘅系个口水鸡,点解好食系因为佢个汁有甜味,而唔系得个油字,虽然啲鸡其实又硬又多骨,而且份量根本冇可能食得饱一个人,不过算啦⋯⋯成餐饭最过分系个辣子鸡,成兜都系辣椒,啲鸡炸好似鸡皮干咁,究竟我食紧咩呢?啲肉呢?仲有呢个甜品:冰粉,我真系好想知佢个制作方法,点解可以将啲冰粉搞到唔水又唔凝结咁,其实出边食𠮶啲冰粉都系啫喱状咁啦,但系佢呢度系好似未雪冻咁样嘅状态,食咗啖真系⋯⋯感觉唔良好。
同同事满心期待紧揾到呢间辣嘢食谂住好开心
啦,入到去阴暗嘅环境影令到我哋一啲期待嘅感觉都唔再有。

门口呢句野⋯⋯well.....

水煮鱼

豆所谓