坦白讲,要喺香港食到高质嘅台湾牛肉面有啲难,曾经试过一间台湾过江龙觉得好难食又唔抵食.. 今次嚟到咁多人赞嘅阿木,忍唔住亲自试吓佢嘅招牌牛肉面,想知其他人系咪盲赞😏🌟红烧牛肉牛筋面 $69 见到个卖相有好多葱同埋酸菜,汤嘅颜色又似模似样,对它的期望很高🤫呷一呷头啖汤,系似曾相识嘅台湾牛肉面浓汤!试一试面条,有咬口,然后再试一啖牛肉,肉质嫩滑、软淋,真系高质!🙀牛筋都唔错。而且佢超多旧牛,起码有六七件。好喜欢💛不过一路食一路饮咗好多汤,返到去好口渴😹🌟炸甜不辣$29 每块都沾满椒盐、炸粉非常薄,好香脆又烟韧,好有台湾夜市嘅味道😭很喜欢💕而且份量啱啱好🌟麻辣牛肉牛筋面$69 友人说很麻但不太辣,真的很不错不过食完返到去都系好口渴🌟冻白桃红茶 $17惊喜位系有白桃果肉咬下,但少甜咗都系偏甜 总括牛肉面真系高水准,可以encore👏🏼👏🏼👏🏼暂时系心目中嘅全港top 3 台湾牛肉面🏆甜不辣都好出色好满意,系🥇,因为比左夜市嘅回忆我,非常满足🥰大家记得一定要用app攞定飞味道: 9/10性价比: 9/10 📍 阿木台湾面 (豉油街)旺角豉油街60-102号鸿都大厦地下3-4号舖旺角有两间分店

🌟红烧牛肉牛筋面 $69
呷一呷头啖汤,系似曾相识嘅台湾牛肉面浓汤!
红烧牛肉牛筋面

🌟炸甜不辣$29
而且份量啱啱好
炸甜不辣

🌟麻辣牛肉牛筋面$69
友人说很麻但不太辣,真的很不错
不过食完返到去都系好口渴
麻辣牛肉牛筋面

🌟冻白桃红茶 $17
惊喜位系有白桃果肉咬下,但少甜咗都系偏甜

总括
牛肉面真系高水准,可以encore👏🏼👏🏼👏🏼
暂时系心目中嘅全港top 3 台湾牛肉面🏆
大家记得一定要用app攞定飞
味道: 9/10
性价比: 9/10

📍 阿木台湾面 (豉油街)
旺角豉油街60-102号鸿都大厦地下3-4号舖
旺角有两间分店