2017-07-28 2148 浏览
朋友是要耐不耐见吓面吹吓水开心吓嘅!友人提议到这里,反正我都未黎过,只系听人讲过抵食,我们一行四位女士,就决定聚脚在龙宝。朋友先到攞位,我在6:15分到达,现场已有三分一食客,普通星期四晚上,可说是几旺场呢!我地叫左 : 清蒸沙巴虎斑 $48 (特惠价),茄子牛根腩煲,红烧乳鸽2只,上汤云耳浸鲜什菌。简简单单有鱼,有菜,有肉,我们便足够了,志在吹水嘛!第一味黎就系乳鸽 $38 一只,不够大只,唔够肉厚,味道OK,但不值推介。第二味黎就系上汤云耳浸鲜什菌。有时菜,有云耳,有什菌,有甘笋,上汤味道很清甜,没有重味精,这个菜是合格之上。第三味黎就系茄子牛根腩煲。做得几好味。除了茄子和牛腩,还有冬菇。牛腩切到细细件,唔见有牛根,成煲野牛份量唔多,莫非牛肉太贵了吗?最后一味就系清蒸沙巴虎斑,也是最好味。蒸鱼时间刚好,鱼肉质感滑嫩,感觉非常新鲜。这条鱼只$48。简直是超值美味之选。食饱饭后,伙计自动送上四个橙(免费),橙完全唔大个,我地估是酸的,结果是很甜的,仲好有香橙味,真系惊喜。送了水果,就没有甜品送,要自己另外叫。我地本想叫红豆沙,但佢话买哂,叫我地不如要木瓜雪耳糖水,是旦啦!一上枱,见到碗
朋友是要耐不耐见吓面
吹吓水
开心吓

送了水果,就没有甜品送,要自己另外叫。我地本想叫红豆沙,但佢话买哂,叫我地不如要木瓜雪耳糖水,是旦啦!一上枱,见到碗边四围都沾住糖水,第一 : 买相唔得,第二 : 味道过甜,真系麻麻地啰!

杞子桂花糕,买相OK,睇得出用真材实料做出来,味道和质感唔错,这个算是合格呢!

2017-07-27
  • 清蒸沙巴虎斑