2013-11-09 9935 浏览
又继续「好友狂尝曲」赠食系列,依次分享嘅喺2005年开业嘅Jenny Bakery,珍妮卖曲奇卖到开巷,由赤柱卖到出市区, 由港岛卖到过九龙,早阵子仲有分店晌中环,都未开铺,朝朝返工都见有人龙排曲奇,虽然大多数排队嘅都喺内地客,但都有唔少本地人,不过小弟就从未为其曲奇疯狂过,揾食随遇而安可以啦 !就好似今次,舅仔买罐珍妮曲奇俾女友一家,志在笼络一下人心,当然,知道我依个姐夫为食,又成日帮佢手,佢自不然都要俾啲甜头笼络一下我嘅,「贿赂」费就喺8 mix果仁曲奇一罐,虽然咁大手笔,但小弟都觉得受得起架 ,因为平时都帮佢唔少嘢嘛!哈哈! 8 mix果仁曲奇 $165 大罐嘅8 mix,净重足足730g,非常坠手,罐内填满晒一块块长形曲奇(注:图中喺被屋企人食咗几块先影,所以先见到有少少虚位)。口味包括:咖啡杏仁、腰果、杏仁罂粟籽、合桃、朱古力果仁、榛子夏威夷果仁、开心果、爪哇榄仁(唔肯定中文喺唔喺咁译,英文叫Kenari)共8款味。整体嚟讲,块块曲奇都好松脆,几重牛油香味,块块都落咗唔少果仁,有相为证嘛,所以口感确实几好,松脆中有咬口 。味道上始终以咖啡杏仁曲奇及朱古力果仁曲奇较
,因为平时都帮佢唔少嘢嘛!哈哈!
8 mix果仁曲奇 $165

8 mix果仁曲奇
。味道上始终以咖啡杏仁曲奇及朱古力果仁曲奇较为突出啲,始终带味嘅曲奇晌味道上占优少少,后者更加入咗合桃、腰果、燕麦,所以口感宁舍丰富
。至于其他款式,都以原味为主,口感分别唔太大,在乎食到嘅喺腰果、杏仁定合桃。
既然有水准,其实以份量及价钱计,都几抵食,不过,一想到要排餐蒙就,就咪搞喇,总之,多谢晒舅仔啦!
外卖自取
$165 (其他)
用餐优惠
其他