2015-04-15 1476 浏览
身边有唔少食友都好支持小店、社企,就好似由东华三院所搞嘅「爱烘焙面包工房」(iBakery),喺以专门训练及聘用残疾人士嘅社企。之前,都试过好几次佢哋嘅出品,都喺食友所送,今次,食友趴走西环,就顺道买点心意俾小弟,实在多谢晒 !收到嘅喺朱古力腰果曲奇口味,一包有7件(净重100g),依款口味其实已曾经试过,上次嘅印象喺上佳之作。今次再食,到底如何?曲奇入口极松脆,因为用上唂咕粉,朱古力味浓郁 ,而且,曲奇内混入唔少朱古力粒同腰果粒,要香浓有香浓,要香脆有香脆 ,再食,依然好味,水准不变。故此,天生我才必有用,残疾人士一样可以活得有尊严。一个品牌嘅建立的确唔容易,经过近5个年头嘅营运、发展、推广,都觉得「爱烘焙」做得相当成功,希望小店继续努力,更希望多啲人可以支持佢哋 !
曲奇入口极松脆,因为用上唂咕粉,朱古力味浓郁
朱古力腰果曲奇
题外话/补充资料: 因为喺朋友所送嘅小礼物,所以,几个细项评分(环境、服务、卫生、抵食)嘅参考值唔大。
外卖自取
下午茶