2023-12-30 3735 浏览
好友在加拿大回来,要揾地方聚餐,要安静又要啲野好食,价钱贵少少都无所谓 。于是有人就订左黎尼度。系尖沙咀地铁行过藜都系67分钟,唔算太远。餐厅在粤海酒店一楼,我地全部都中意食潮州菜,算系拣对√地方 。餐厅装修古色古香,门口有一幅好大的仕女图,颇有欣赏价值。座位都是用木雕打造 ,非常精致,坐得好舒服。这里的服务也是很到位的,安排座位都考虑过尽量不要互相骚扰。一行五个女人支支渣渣,滔滔不绝讲个不亦乐乎,好友相聚自然多野讲 ,但食野都好重要。中午食饭主打点心,再加炒面,点心60蚊一个,不便宜,每样都好精致。 虾饺晶莹通透爽口鲜味,罗汉斋肠食材新鲜,肠粉幼滑。糯米卷系经典口味,软糯香甜。最好食是韭菜果,外面香脆,里面的馅系好多汁好特别,其他地方冇得食。😋😋另一个点心都好钟意,就系绿豆咸晶包,绿豆做馅一粒粒,有咬口,唔喺完全融哂,真系好食,👍👍仲有芋丝春卷,好似将芋角同春卷二合为1,1次过享受两样点心嘅美味,最后仲要炒多碟潮州炒面,呢样野就有啲失望,阔面有好重碱水味,虽然材料不少,但虾有腥味,而且不热,所以是个失败的产品。😩😩

餐厅装修古色古香,门口有一幅好大的仕女图,颇有欣赏价值。

虾饺晶莹通透爽口鲜味,

罗汉斋肠食材新鲜,肠粉幼滑。

糯米卷系经典口味,软糯香甜。