2019-04-30 294 浏览
去旺角可以食到各种来自世界各地嘅美食,我去左香港揾朋友玩,佢地都好钟意食韩国Goobne烤鸡 Goobnr烤鸡系一间好有名嘅韩式烤鸡店,系韩国都非常有名,主打无油健康烤鸡。旺角地铁站E2出口出来就有一间分店,呢度装修得比较精致,用餐环境唔错,有时可能会遇到排长龙嘅情况。我们叫左蜜糖香滑烤鸡,我个人黎讲都几非常钟意蒜香味的烤鸡,有一种被这个味道迷住嘅感觉~ 虽然Goobne烤鸡唔系用油炸,鸡肉外面都无裹炸粉,但都可以做到外脆内嫩嘅好口感!鸡蛋卷系除左烤鸡之外必点嘅menu!分别有韩式鸡蛋卷同韩式炒粉丝鸡蛋卷,韩式炒粉丝就系入面会有埋杂菜呀咁,超大一份鸡蛋卷要几个朋友一起分享先好食~亦系我的最爱没有之一!香港嘅Goobnee烤鸡分店仲有个亮点就系特饮。不止颜值高仲好好饮,在长期高温嘅的香港都系要饮下冻野降降温,配埋烤鸡真系爽呀。

蜜糖香滑烤鸡
韩式鸡蛋卷