2019-07-17
尖沙咀难得嘅清新宁静空间~今次系由加拿大回港几星期嘅朋友选择地点,适逢生日后几日,所以系度补庆祝埋。先来忌廉磨菇汤,好香浓唔太咸,亦唔会太油腻,成碗饮哂都唔会有俾牛奶或者cream顶住嘅感觉,为阵间嘅主菜打好个底。再来沙律,几只颜色唔同嘅小蕃茄好抢镜,罗马菜火箭菜新鲜水分够,亦唔会苦,配搭少少酸甜嘅醋同橄榄油非常适合,少少木鱼丝一开始仲郁下郁下好有动感,真系好「新鲜」哈哈意大利饭友人认为稍硬,不过正宗做法都唔会系淋,我喜欢有口感所以几接受到,牛油味好香,饭好滑,上面加左芝士粉更吸引,份量适合女生,男仔可能未必够白酒海鲜意粉,酒味清新,容易入口,女仔会钟意,意粉系惊喜,颇为入味服务值得一赞,当晚去到先通知店员能否在甜品上帮手整d小惊喜,佢亦好乐意帮手,无另收钱,仲祝友人生日快乐,又帮我地影相题外话,店面有花墙可供影相,唔少女仔专登揾个靓位
题外话,店面有花墙可供影相,唔少女仔专登揾个靓位