2022-12-09
移民咗去英国 返嚟香港一个星期 只系得一餐饭珍贵嘅时间见面一齐烚吓烚吓倾吓计 加上外国一定冇香港咁好食又多嘢食又好食又咁新鲜 仲要系老字号 煲出嚟嘅汤底特别出色就算自己整都冇整得咁好食 😋有时候都钟意去啲老地方食嘢店员好亲切 又充满人情味 而一啲经典嘅餐厅越嚟越少特别系疫情之下 好多老店都纷纷结业 九龙城呢一间火锅老店已经经营左多达10年今次同朋友离开香港之前特登去食好怀念嘅味道 每一款食材都好出色 新鲜 滋味 真系要多多帮衬 每一样都唔会令你失望 呢度所有食材都可以双拼 店员都好温馨提示我哋 我哋得三个人叫半份都好够火锅鸳鸯煲都只系加多$10价钱非常合理 呢一餐真系觉得好抵食又超级满足先上前菜食住先 睇个名已经觉得好吸引♥︎冰火鱿鱼 $68呢个唔系度度都有 呢间真系做得好出色冻冰冰嘅水鱿鱼 辣酱好入味♥︎椒盐豆腐 $58呢个唔似一般用四四方方嘅嫩豆腐做而系用上切角形 每一粒食落去个口感好多汁 仲有椒盐嘅脆卜卜 实在食到停唔到口之后就到期待嘅打边炉啦 ♥︎冬瓜元贝鸡锅 x 咸菜猪肚锅 $98叫咗鸳鸯汤底 里面嘅材料每一样都睇得到 仲大大嚿 真材实料 香鲜入味除咗猪肚之外仲有粉肠 ♥︎鲜炸响
只系得一餐饭珍贵嘅时间见面
♥︎冬瓜元贝鸡锅 x 咸菜猪肚锅 $98
叫咗鸳鸯汤底 里面嘅材料每一样都睇得到
仲大大嚿 真材实料 香鲜入味
除咗猪肚之外仲有粉肠
♥︎鲜炸响铃 $58 (半份1/2price)
呢个新鲜仔出嚟嘅真系冇得输 大大条
浸一浸就食得 超级满足
4条大大条
♥︎芝士虾丸 x ♥︎芝士墨鱼丸 $88 (双拼)
每样4粒
♥︎脆肉鲩鱼腩 $98