2016-01-15 382 浏览
由于太忙关系,所以圣诞节前都未有跟朋友L见面交换礼物,所以节日过后就都系要同佢食吓饭交换返份礼物先得~今晚我地就拣左去呢间餐厅开饭 可能由于餐厅系新开张关系,都几多人排队下,排左一阵后,我地就入内坐低叫左几款食物~第一样是口感好清新既凯撒沙律,呢个系因为拣左主菜后可加$20点选的,所以份量较少,不过就正好合我地想食少少既需要,沙律菜好新鲜又爽甜,加上脆口的面包糠及咸度适中的凯撒酱汁下,口感极fresh,作为前菜黎讲,真系好正!第2样就系我好钟意食既哈密瓜火腿 火腿切得薄薄,唔算太咸,包裹著口感清新而微甜的哈密瓜一齐食就更是滋味无穷,呢道菜坚系好食,好快仲被我食晒添 主菜方面我地拣左5成熟的美国肉眼扒,食落肉质都好有牛肉的香味,食得出牛扒本身都属一定价格,唯厨师以薯条垫在牛扒下方,令薯条吸收了不少油及酱汁,使口感未够香脆,而伴碟的西兰花就很鲜甜,整体黎讲都算ok!食左一轮又倾左一轮后,我地就叫左伯爵茶拿铁齐齐饮 倒出来茶香扑鼻,又够晒热,浅尝一口丝滑而无杂质,甚是香醇,同时亦正好能有助清化 跟手我地都叫左个件马达加斯加云尼拿子拿破仑,一黎到有少少意外细件,不过食了一口就觉我几好

凯撒沙律
哈密瓜火腿
第2样就系我好钟意食既哈密瓜火腿
美国肉眼扒
伯爵茶拿铁
食左一轮又倾左一轮后,我地就叫左伯爵茶拿铁齐齐饮
马达加斯加云尼拿子拿破仑
跟手我地都叫左个件马达加斯加云尼拿子拿破仑,一黎到有少少意外细件,不过食了一口就觉我几好味,当中的酥皮很香脆,云尼拿饀料亦很清甜绵滑,加上爽中带微酸的红桑莓一齐食,口感便更添层次,作为餐后甜品确系不俗

倾下食下笑下又一个晚上,开心开心~~~~

2015-12-28
凯撒沙律