2017-09-02 3134 浏览
又来到天水围探朋友嘅日子,呢个商场装修翻新之后多咗好多新嘅餐厅,其中呢一间好似充满台式风味,感觉不错,我哋就入去试吓。食物选择不太多,但价钱不贵颇吸引。两个女仔食得唔太多野,叫咗一碗面加啲小食就足够。红烧牛肉面,面够晒弹牙,汤底几浓郁,牛肉虽然切得很大,但煮得好淋好入味。中间仲有少少牛筋好滑。质素比起台式连锁店好!几十蚊算是很不错!椒盐花枝丸亦都很大粒!即叫即制,十分香脆热辣辣!花枝丸不太粉,中间有少少花枝很弹牙。另外叫咗个台式墨鱼肠煮菜,墨鱼肠很甜很QQ!菜也很甜,这个配搭颇特别!见到另外一台有人饮水果茶,超级大杯!我哋决定两个女仔share!水果茶茶味浓郁不太甜,但重点是加了一些玫瑰花瓣,令茶味中渗出一些玫瑰味,很香!再配上一些新鲜生果,很解渴很透心凉!个人认为最值得赞!甜品要左300秒豆腐花!意思系职员将豆浆加入茶壶内撞,等300秒就会成为即制豆腐花!旁边仲有个沙漏计时器。过程令人十分期待!时间一点一滴好快过,打开茶壶盖,鲜制豆腐花已经成型。想不到真的很滑!有浓郁的豆味!水准十分高!这个甜品令人又惊喜又满足!虽然点嘅𩠌菜唔多,但每样𩠌菜都水准不错,会有下次的!

食物选择不太多,但价钱不贵颇吸引。

两个女仔食得唔太多野,叫咗一碗面加啲小食就足够。

旁边仲有个沙漏计时器。过程令人十分期待!

虽然点嘅𩠌菜唔多,但每样𩠌菜都水准不错,会有下次的!