2019-01-01 254 浏览
有次路过先知新开咗A1 Bakery,走入去望吓见到个抹茶cheese cake已经被吸引住,不过当时冇买到。反而系平安夜当天,突然觉得要买啲嘢食庆祝终于有公假,就走去买。未够十二点,一个cheese cake都唔见,问下收银几点有,佢入去望望说已经有了,可以即刻pack俾我😘我便要了个抹茶味,睇见佢个绿色心念应该好浓茶味(正)!本来以为是很蛋糕那种质地,切开原来系好芝士那种。不打紧,我两只都钟意😋 一入口呢,抹茶味有,不过芝士味更浓!系好食嘅,但就唔系我原先念咁嘅超浓茶味😂 除了抹茶味,另外还有原味及朱古力味。除了呢个cake我另外还买了一个欧陆杂莓法包,新鲜出炉热呼呼,外脆内软好好吃!A1系好食但就都几贵,个cake $58,个包 $28,唔会常常吃。

抹茶芝士蛋糕
2018-12-24