2013-08-26 76 浏览
同friend去完澳海城睇戏,一眼就被呢间系门口挂满大大小小蕃茄的意式餐厅吸引住。我地两个交换左个眼神,已经二话不说走到门口攞位。点知等都唔洗等,侍应姐姐已经有礼地带我地出入坐。入到去见位置都很宽敞,加上又用左木嚟做装饰,好有一种田园Feel。然后,侍应姐姐更比左个温馨提示我地:由于佢地嘅食物份量都好足料,所以建议我地两位女士不妨order头盘和主菜各一,咁就可以留肚试埋个甜品。哗!净系呢种服务态度已值得加分喇!我地见每枱都几乎有点,所以都唔执输点埋。哗!一试就爱上。薯条不太干,又热又爽脆,最正当然系个酱啦!我地食到想另外再加个酱,不过个酱就真系太⋯⋯矜贵喇!下次都系悭啲食:)菜超新鲜。份量完全足够2﹣3人吃!跟我之前系巴黎食过的质感好近似。好滑又弹口,最重要系幼得嚟又唔会黏埋一堆。忍不住一问之下,原来系每日用面粉机新鲜自家制架!Suprise....食落唔会太甜或太腻,榛子同朱古力永远系最好吃的配搭!唔错!可以一试。由于我本人系好钟意荔枝同姜,再加埋香茅感觉就好Fresh。
黑松露牛油薯条
烟肉凯撒沙律
菜超新鲜。份量完全足够2﹣3人吃!
自制意大利天使面配鲜虾香蒜辣蕃茄酱汁
甜品︰榛子朱古力棒
荔枝汁、香茅生姜及雪碧
由于我本人系好钟意荔枝同姜,再加埋香茅感觉就好Fresh。
2013-08-11
黑松露牛油薯条