2017-07-01 251 浏览
我同另一半都好钟意食面,连续2日食沾面,今日食左呢间,真系有惊喜,口味似日本!讲面之前想先讲个梅子青瓜,佢推荐,以为会唔夹,但夹到不得了,梅子酱酸酸甜甜配落青脆青瓜,成个感觉系清甜带少少酸,劲开胃,饭前食不得了!另外青瓜系新鲜的!👏👏👍👍必食店内沾面款式选择唔多,只有辣同唔辣,面要冷定热,我同另一半一试一款,辣汤配冷面,同唔辣配温面,冷面个款口感的觉比热嘅更弹牙,更有口感,热面系会加左热水令变热,都有咬口,但相对就冷好啲,我本人比较爱热,因为觉得面应该要热食,冷落落汤都最多系暖!另外汤就唔会好喊,落埋面味道浓得黎唔会觉得喊👍👍面我地拣左普通(200g) 好饿又系大食,可以拣大(300g)配料方面荀同叉烧系一人份,唔太多,唔太少,如果你劲钟意食配料部分,你可以加29蚊要个大满足,佢有多一份叉烧,荀,中多埋只蛋,因为本身沾面入面唔包糖心蛋,我好钟意食糖心蛋,所以加左只,佢系做得好好,糖心蛋除流心外,中要系真系有甜味👍好like!另一半就一向钟意荀,加左分荀,加钱嘅荀应该系2人份,好多,图有!食晒都可加鱼汤,好清,就咁饮冇喊味,但会饮到好清嘅鱼香,加埋浓汤一齐,绝对直得饮晒,饮唔停。整体黎讲

整体黎讲沾面水准好高,青瓜食到停唔到口!所以下次一定再去呢间食晚饭😁😁
梅汁青瓜
辣味沾面另加荀