2019-09-30
Happy Friday💛 Daruma Ganso Ramen🍜💫..尖沙咀真系好多拉面店,行街经过 总有一间系附近🍜。近尖东方向就见有间面店门外,摆左只红当当既公仔好可爱❤️,比佢吸引住 决定黎试试呢间既拉面。正值午餐时段,见有ll。A+B+C 既套餐,有齐小食+拉面+特饮 都只系$75,可以拣选既种类都几多,真系抵食又唔错喔。llll今次小食拣选既都系八爪鱼🐙。热辣辣既小丸子🍡 配埋酱汁真系好味;而冷盘既芥末辣辣八瓜鱼 真系好醒胃,一冷一热既滋味。llll樱花虾汤底🌸 真系好香咸虾味🦐 好鲜好甜,拉面吸尽干虾既味真系好好味💕。而黑蒜油炒香既汤底又有另一番蒜香味🖤 乌卒卒既汤底好浓味。而2碗配既豚肉🐽 一样咁好味。入味 肥而不腻 满有油香呢。llll饮品方面,大大杯🍹 2杯都好fresh。青柠苹果好香青苹果味🍏;姜汁奇异果🥝 就好重姜汁香,都一样清新 我2杯都喜欢呢。ll 2本 $42ll $36最后都点左2款烧物🍢。荔枝豚肉🐽 感觉好fresh,荔枝减底油腻又增添一份果香;鱿鱼头须🦑 单单用椒盐调味已足够,咸香食落好惹味。呢餐真系好满足❤️。..
正值午餐时段,见有l[超值午餐精选]l。A+B+C 既套餐,有齐小食+拉面+特饮 都只系$75,可以拣选既种类都几多,真系抵食又唔错喔。
l[章鱼小丸子一客]l
l[芥辣八爪鱼一客]l