2022-07-20 237 浏览
夏日炎炎,男朋友喺大角咀整完车,好肚饿想揾个地方坐低食午餐,经过呢间见佢系食私房菜,平时好少食私房菜,见到佢午餐嘅价钱唔系好贵可接受,所以就入去试一试。入面装修特别,全部都系圆枱设计餐牌有各式各样唔同嘅饭菜,我哋两个好钟意食煲仔饭,见佢有个叫做白鳝煲仔饭,好似几特别,做人嗌多个芙蓉蛋饭,两个人啱啱好够食个饭有送埋个汤,呢个汤超好饮,好似平时阿妈煲𠮶啲汤,佢落咗黄瓜同猪骨,听讲煲咗好耐,超入味,个汤我好钟意,对于平时少食汤渣嘅我,连啲黄瓜都食埋,夏天食老黄瓜消暑,正!嚟咗芙蓉蛋饭,热辣辣上枱,份量超大,入面有虾、洋葱、火腿,足料!大食嘅朋友好够食,细食嘅话可以嗌少饭跟住就系白鳝煲仔饭,呢个煲仔饭一嚟到好香,初初以为落咗辣椒成个饭食唔到,因为我唔食辣,不过试咗一啖,好香一啲都唔辣,啲饭仲要好香,煲仔饭煲到啲米烟烟韧韧,好正呀!推介大家试呢个!清空!男朋友连饭焦都食埋🤭🤭喺我哋饮紧冻柠茶同奶茶嘅时候,闻到啲茶味好香,饮落同普通茶餐厅嘅茶系有分别,然后就问一问铺头原因,原来啲茶加咗花粉,佢哋自己研制嘅,佢哋仲拎咗舖头支装嘅奶茶比我地睇,话有得买支装拎走,我哋都买咗一支试👍🏻

入面装修特别,全部都系圆枱设计

黄瓜汤

冰火芙蓉蛋饭