餐厅: 好吃吃光
资讯:

2023-07-17 34 浏览
今晚老婆带阿仔出去家长聚餐😌,我同阿女无饭开,唯有系屋企附近揾间食肆食晚饭,行行下见到一间台式料理“好吃吃光”,印象中好多人推介过🫢,我同阿女又未试过,就决定入去试下😆。店舖面积比较小,但装修简约整洁🥰,座位尚算舒适🤗。月见海老柯仔卤肉饭 $74柯仔份量好多,铺满整碗饭面🥰,柯仔大大粒😍,内厚又饱满,味道鲜香爆汁😋;另外有3️⃣大只虾仁🦐,肉质爽口弹牙有虾味😋。配埋生鸡蛋🍳、炆得软糯入味嘅卤肉🐖及热辣辣又软熟嘅饭🍚一齐食,味道丰富,非常好食😋。盐酥鸡卤肉饭 $65一碟有5️⃣大件,炸得非常香口酥脆嘅盐酥鸡🐓,鸡肉嫩滑又多汁,配上卤肉饭,更加好食又好𩠌饭😋。椒盐花枝丸 $38花枝丸炸得香口干身🥰,质感Q弹,洒埋椒盐,味道更香更惹味😋。阿萨姆红茶 (1️⃣冻,1️⃣热)跟主食免费茶味香,解油去腻最好。总括而言,食物好吃,价钱真心唔贵;好吃当然要吃光。

店舖面积比较小,但装修简约整洁🥰,座位尚算舒适🤗。

月见海老柯仔卤肉饭 $74

盐酥鸡卤肉饭 $65

椒盐花枝丸 $38

阿萨姆红茶 (1️⃣冻,1️⃣热)跟主食免费
茶味香,解油去腻最好。

总括而言,食物好吃,价钱真心唔贵;好吃当然要吃光。

2023-07-10
  • 椒盐花枝丸