浅水湾,系同男朋友岩岩一齐嘅时候去拍拖嘅地方😙今日就专登同男朋友再入嚟行吓沙滩拍拍拖啦👫🏻行到攰就揾间餐厅食饭嘢啦~见到哩间叫「Fratelli」嘅餐厅环境都几好😌就入去坐低左啦😉Fratelli系一间意大利餐厅🇮🇹装修带点复古风😙店员热情亲切,仲介绍比我哋话佢哋嘅意粉都系Handmade 😙 如果谂唔到食咩,不妨叫佢哋嘅「Set menu 」,都几抵食架😙✨ Mushroom Risotto呢个蘑菇炖饭,米粒软腍,加埋新鲜蘑菇,味道香浓,令人回味无穷🤤✨ Tagliatelle Amatriciana手工意大利面真系口感好唔同,条条面条弹牙,焗番茄酱汁够浓郁,加埋意式烟肉,味道更加丰富✨ Meatballs肉丸煮得鲜嫩多汁,配上番茄酱,滋味十足✨ panna cotta入口滑顺,质地细滑,配上新鲜水果,清爽又甜美✨ Kaffir Orange哩杯鸡尾酒🍹清新怡人,柑橙香气浓郁,带点微酸,消暑解渴最适合除左食物之外,哩度都有Happy Hour 架😙 游完水,晒完太阳之后都可以过嚟饮返杯chill下架😎

✨ Mushroom Risotto

✨ Tagliatelle Amatriciana

✨ Meatballs
肉丸煮得鲜嫩多汁,配上番茄酱,滋味十足

✨ panna cotta
入口滑顺,质地细滑,配上新鲜水果,清爽又甜美

✨ Kaffir Orange