2023-07-24 1807 浏览
今日早收工, 朋友带我过黎食小菜, 呢间菜馆六点半多已经坐满人, 虽然菜馆名写住蒸气火锅, 但九成客都系选择小菜, 其实我见到好多菜式都想点, 又平, 下次再黎试其他1️⃣砂煲蒜头生啫清远鸡机乎每枱客都有点, 等待期间, 每次侍应经过我张枱既时候, 香气扑鼻令到我胃酸翻腾, 半只鸡份量, 加上洋葱,蒜头炒香令到鸡肉更美味2️⃣芥辣牛柳粒呢个牛柳粒俾我有惊喜, 我之前都有喺其他菜馆食过呢道菜式, 但呢度既 wasabi特别攻鼻, 又唔会盖过牛肉既味道, 边食边流眼泪, 个人喜爱呢个辣3️⃣金银蛋苋菜金银蛋即是咸蛋+皮蛋粒融合一齐再煮汤, 煮出黎既汤特别浓郁, 我都饮咗几碗4️⃣竹蔗茅根水服务员很好, 帮我翻热, 而且唔会太甜, 消暑解渴, 我钟意

1️⃣砂煲蒜头生啫清远鸡

2️⃣芥辣牛柳粒