2012-09-03
明星食店来说, 算很好, 虽然我不认识谷小姐, 但真系佩服佢好有心机做甜品。此店位置不多眼, 是女友带我来的。装修, 好唔吸引, 唔太干净, 坐得唔舒服,稍微多人凳撞凳。食物就只吃过荔枝布甸, 上次买既时候几多人, 都好贵, 唔多, 但非常好食, 朋友话用北海道奶, 食落应该系, 荔枝味清甜而不腻, 奶香而滑, 有果肉, 刮底之选, 一杯一定唔够喉, 食完就觉得唔贵, 底食。今次叫野饮, 芒果咩凉粉珍珠, 哗唔得, 因为自己做过珍珠奶茶, D珍珠一食就知唔得, 真系铁蛋feel, 怀疑过夜, (过夜珍珠心好硬), 珍珠无甜味应该系泡的时间不足, 而饮品本身味道就有D假, 优点系唔会好甜, 因为好多饮品系落好多好多冰, 第1淡好甜, 之后坐多阵D冰熔晒变饮水, 得翻D色, 小甜谷无呢个问题。不过呢杯野唔好饮, 亦唔底饮。虽然我对佢既饮品既评语真系非常麻麻, 但单单一杯荔枝布甸就足够我有冲动all the way行过尼呢边, 布甸真系夏日之选。
此店位置不多眼, 是女友带我来的。
题外话/补充资料:
要试﹗