2023-08-14 47 浏览
平时大鱼大肉后都会写下食评品评一下食肆, 今次系第一次轻食也来出个食评以粥面铺, 这间装潢都好雅致, 店舖光猛, 整洁, 这样已吸引我地入座品尝👍🏻👍🏻首先推介柱候牛筋腩捞面, 牛筋腩非常之入味, 柱候味香浓, 更值一赞, 筋腩不会太淋, 有咬口, 食食下才发现有几嚿甜美嘅萝卜添, 仲有弹牙幼面, 整体已经好唔错, 再尝两口清汤, 看似平平无奇, 哗, 试一啖, 真系要讲句无得弹, 因为仲可以饮到用大地鱼淆汤真系少之又少,必食😍😍水饺系我嘅至爱, 虾加笋丝, 完美配合, 好正😉不得不提蚝油冬菇, 超大只, 以为咁大只咁厚肉, 唔会点好食, 但却又煮得好入味㖞, 一碟咁多冬菇都系$25咋, 真抵食😋佢地原来有猪润肠粉, 而且系即叫即蒸㖞, 果然肠粉滑溜, 猪润爽脆, 其他粥面档已经好少有得食而又好食呢✌🏻热辣辣嘅蚬介鲮鱼球, 一D鱼腥味都冇架, 钟意食香口, 绝对不可以错过😛
水饺系我嘅至爱, 虾加笋丝, 完美配合, 好正😉
  • 猪膶肠粉