2012-03-23
三月系朋友生日高峰期,接连出席几个生日饭局,中式又有西式又有日式都有~是日寿星女指定要食寿司,有朋友提议去未食完的寿司店一试,上OPENRICE望过下都几好多评就去试下。是日星期日,7点钟去到,要等半个钟,合共18张飞,都叫合理,而且好好彩隔离有间APPLE专门店,我地去左人地间舖玩开新IPAD 3 兼上网~半个钟头好快就过左~~~HA~好啦~~等左半个钟,终于入得去,入面有大约10张4人枱,其余系回转寿司,环境不觉逼,坐得都舒服,因为肚饿拿拿声点菜,我地都算点得多寿司,不过我唔系碟碟都有份食,所以我只介绍我有份食那些,我地大约叫左20碟寿司左右,我记得价钱的都列了出来,可供参考。峰玉子:喜出望外的寿司,大大旧甜蛋,轻软又甜又弹牙,虽然饭得好少,但正正因为少先适合咁大旧蛋,而且只系14蚊2 旧,抵食!北寄贝:比较逊色的一样寿司,比较逊色,唔系话佢差,系相比其他更好味的寿司,显得佢有点平凡,与一般其他连锁食的分别不大,都叫鲜甜。($14)峰虾:好大只虾呀!好弹牙同鲜甜,绝对推介 !! ($22)八爪鱼芥辣:相当好味 ! 八爪鱼极之弹牙,而且芥末份量适量,除了略咸外无可挑剔,但可以的话唔驶