2020-08-31
朋友曾经介绍过呢间米线小店,今日下昼喺大角咀,有啲肚仔饿,咁就行过去试吓朋友有冇介绍错。入到去坐好,老板就已经走埋嚟介绍有乜食物特别好味,睇得出系非常有心有热诚经营嘅小店老板,先俾个赞👍叫咗$23嘅「麻辣小锅米线」,已经包新鲜肉碎、芽菜、韭菜、葱花同腐竹;另外再加𩠌,每款$6-$10,我加咗:老酱牛肉、牛腩、菜肉饺、卤水鸡翼、卤水腩肉、猪大肠、鲮鱼蓉、萝卜,仲叫咗杯红豆冰,希望嚟个大满足😋好快米线就嚟到,大大碗睇落非常丰富。先饮啖汤,相当鲜味(之后再听老板讲真系花功夫熬出嚟嘅汤,唔系乱加味精)。再逐样𩠌食,基本上每样都好味,其中特别美味嘅有:牛腩炆得好腍好有牛味;菜肉饺丰满大只有鲜味;卤水腩肉卤得好入味,有三份一系肥,但系冇肥腻感觉;猪大肠洗得好干净,冇异味只有好好味;白萝卜好甜好嫰煮得好腍。连杯红豆冰啲红豆都大大粒,好正。食完老板仲问我意见,真系非常之有诚意嘅小店,值得支持👍朋友冇介绍错😋
连杯红豆冰啲红豆都大大粒,好正。
食完老板仲问我意见,真系非常之有诚意嘅小店,值得支持👍
朋友冇介绍错😋