2024-12-03
食到好满足嘅一餐!今日来荃湾办事,发现好多素食餐厅,本身打算去第二间食创意素食西餐但未到12点未开,我又肚饿,就行过来呢到喇。点知真系好惊喜~两素定食$43,三素定食$48,六宝饭套餐$56 想试多几样但可惜六宝饭已set定无得自己拣,就嗌左豆腐狮子球、红烧豆腐、茄子酿蛋~看似平平无奇,食落真系好好味!狮子球内部无太多味道,外面是酸甜汁、几开胃!而红烧豆腐系微微辣嘅,啲酱汁捞落饭到食一流!而茄子🍆食落系切开中间塞左块煎过嘅蒸蛋(应该),偏油,但真系好软烂好好味!美中不足的可能系碗汤嘅调味,不过啲汤料都唔少~我嗌少饭,但成份餐食完觉得好饱好满足了,环境同性价比系素食餐厅里面算好好👍🏻羡慕荃湾人,可以有好多素食选择!希望石篱都可以开多几间素食店(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
三素定食
狮子球