2016-10-07 123 浏览
去到奥海城,第一次食呢间,叫左喇沙海鲜米线,两个人分,入边好多𩠌,有虾、蟹柳、豆卜、鱼仲有糖心蛋。特别要赞虾同糖心蛋,两只虾虾都好新鲜,又爽口弹牙,唔似出边食𠮶啲梅梅地咁,个糖心蛋超级流心,咬左一半啲蛋黄流晒出嚟。喇沙汤底都好入味,配埋米线食一流。再叫左个黄金虾,一样啲虾好爽口弹牙。外边嘅咸蛋黄好香,送饭一流!不过有啲后悔冇试佢个芥末黄金虾,好似好特别咁。朋友叫左个招牌扣肉包。佢话扣肉唔太油唔太肥,好入味,而且好香口。加埋菜同廿芫茜中和和肉感同罪恶感,最重要系芫茜阵味,只香味令到个包好好食!不过记得2块菜要夹住扣肉,先比个包夹住,侍应哥哥话咁样先最可以中和油腻感同最好味!菜香铁板豆腐,好特别!系出面少见!豆腐超滑,滑到好似玉子豆腐,而外面啲菜、菇略咸,因为佢系用黎捞饭食!不过呢个值得一试!最后叫左个老鼠粉煲。一黎到有咸鱼系中间,捞混后好香咸鱼味!其实口感似狗仔粉,不过呢个加左酸汁,食落酸酸地,好特别。见议唔中意食酸者同侍应讲声落少啲酸汁。(不过如果你当佢狗仔粉黎食,你不如直接食狗仔粉好过)同样,虾系劲爽劲弹,真系超中意佢啲虾!最后叫左三色桂花班兰糕。三种糕combine埋做一旧,由椰味
最后叫左三色桂花班兰糕。三种糕combine埋做一旧,由椰味变班兰再变桂花,口味浓至淡转变,几好食。而且好足料,杞子好多!
不得不提service好好,会过黎同你讲点食/ 介绍有咩好食。所以我先知我个扣肉bell夹错左