2019-06-04 586 浏览
最近过左黎荃景围呢头翻工,可能因为地理位置有啲偏僻啦,附近真系无咩好野食由其系lunch time,周围都逼满人经同事介绍先知原来荃湾港安医院嘅餐厅系开放俾公众嘅,质素仲要唔差!好奇之下我决定黎试一试佢!呢间餐厅系食素嘅,按量收费。饭可以拣白饭或者红饭,𩠌呢就大概有十款,任君选择😆买满三十蚊仲有糖水或者汤送添🤭 除此之外,仲可以点餐牌上嘅其他菜式。本身以为素菜会好单调,点知呢度啲厨师竟然创意十足,有好多菜式我之前见都无见过🤣揾几个黎讲下~🥔炸薯粒,形状可爱,食落脆卜卜,过下口瘾一流啊!🧀芝士蛋砖,原来咸香嘅芝士同蛋都几夹🤤🥚皮蛋蒸鸡蛋,呢个我知唔系咩新奇野,但佢个蛋真系蒸得好滑㖞衰鬼🤤唔赞下唔得!最最最最最最后一定要提嘅系佢嘅白果腐竹薏米糖水!!!浓而不腻,口感软滑丰富,好过出面好多糖水舖!仲要系免费!我相信港安医院餐厅将会变成我以后既饭堂🤣唔知有冇得申请翻个vip呢🤭路过荃景围既朋友记得试下啦!🤣
由其系lunch time,周围都逼满人

🥔炸薯粒,形状可爱,食落脆卜卜,过下口瘾一流啊!

🧀芝士蛋砖,原来咸香嘅芝士同蛋都几夹🤤

路过荃景围既朋友记得试下啦!🤣