2018-07-12
今日试食位于利舞台嘅岩盐釜饭 ,入面装修都几靓,外面仲有一个玻璃位可以睇住人煮釜饭.。睇左餐牌一阵,我地就叫左以下食物:三文鱼牛油果米子卷三文鱼同牛油果用米子包住,口感其实好得意。淋淋地之余又有d 烟靭嘅感觉。三文鱼味道同牛油果都好夹。芒果奇异虾卷 呢个就好啱夏天食,芒果奇异果嘅酸甜配 中和左炸虾嘅油腻感 。 好开胃同易入口合鸭大葱串烧 鸭同大葱 ,两样本身好合适烧烤嘅煮法嘅食材 ,烧起好香。加上有少少鸭皮油香。就香上加香。岩盐烧香鱼 呢个系季节限定嘅食物,紧系要试下。佢烧得啱啱好 ,外面皮香脆内里仲保似水份。加埋岩盐钓下味就已经好够。炸岩盐南瓜天妇罗 天妇罗基本功系粉浆唔厚又唔油,两样都做到足 。 加埋岩盐就更加好味。北海道海鲜釜饭呢间店以釜饭作为招来 ,试问点可以唔试下佢?佢上菜时除左茶渍同酱汁紫菜。仲有沙漏比你睇住焗几耐先够,一够时间就即刻搅拌佢黎食。海鲜方面就有鳗鱼,带子 蟹拑、银鱼仔 律子 三文鱼 冬菇 海胆 同三文鱼子,好丰富下。食到一半就可以加茶渍变泡饭。一款食物多样食法。满足感加倍。
以下食物:
三文鱼牛油果米子卷