天后新开咗烤鱼店,够晒就脚。今晩八点左右就同𠮶 friend 嚟试下,一入到去都差唔多满座,好似都仲有张枱。门口推介嘅招牌菜Menu杯仔几趣致㖞,写住 「世间万物唯美食与爱不能辜负」。首先试下碟新彊大盘鸡,睇落去好似咁辣咁,红卜卜又有大辣椒。但其实食落唔算太辣,鸡肉够嫩滑,小小辣好惹味。除咗鸡仲有薯仔,青椒,洋葱同红椒,份量两个人食都 ok。因为太好捞饭食,就咁食鸡已经食完一碗饭。两个食肉兽梗系食完鸡再食鱼喇!嗌个吴郭鱼贪佢少骨,大大条一定够我哋食!个 friend 怕太辣,所以waiter就介绍咗金牌蒜香味,蒜重味真系几重㖞。鱼肉够厚又少骨,食落放心好过瘾,仲好鲜甜添!之后仲嗌咗个冻豆腐,豆腐索晒啲蒜蓉鱼汁,超入味劲好食!最后我又食多咗碗饭。。。

门口推介嘅招牌菜
Menu

杯仔几趣致㖞,写住 「世间万物唯美食与爱不能辜负」。

2017-06-13