2021-05-03 602 浏览
这日嚟到这间太子cafe晚餐,我哋六点嚟到,但系亦都有好多客人。坐低左之后,见到旁边的一台顾客食紧石烧牛扒,好吸引!见到餐单,哗!几抵㖞!最平七十几几蚊?!我哋点左一份牛扒,加$30去咗一个餐。另外,见到OpenRice 好多人都有话呢度嘅all day breakfast 好味,我哋都叫咗一个素食all day breakfast ☀️先来餐汤:蟹肉南瓜忌廉汤。呢个汤绝不马虎,好滑,味道恰到好处,完全感觉到南瓜香甜,亦有丝丝嘅蟹肉沙律菜好清新,酱汁适中,酸酸地好开胃牛扒一想到枱好吸引!热石令到佢「沙沙声」,香气洋溢。另外都估唔到佢原来都好大块客人想食生定系熟啲,亦都睇下自己煎牛扒嘅功力喇。All day breakfast 唔错,特别喜爱炒蛋香滑,果酱多士都几好味,蜜糖粟米上枱嘅时候仲系好热,味道香甜:薯饼有两大大块,都好香脆餐饮我哋点左橙汁同埋热奶茶,都OK。另外有一个跟餐嘅甜品,系芝麻雪糕,味道香浓,好味!餐厅客人源源不绝,相信有好多熟客。今晚晚餐感觉满足,下次约朋友再嚟

南瓜汤
沙律

沙律菜好清新,酱汁适中,酸酸地好开胃
美国顶级谷饲牛肩胛肉眼

客人想食生定系熟啲,亦都睇下自己煎牛扒嘅功力喇。
All  day  breakfast    -  Paradise  vegetarian

多士配果酱
橙汁
热奶茶

餐饮我哋点左橙汁同埋热奶茶,都OK。
芝麻雪糕
另外有一个跟餐嘅甜品,系芝麻雪糕,味道香浓,好味!

2021-05-02
南瓜汤