2023-08-09 105 浏览
最近去咗新蒲岗嘅茶舍分店,试咗佢哋嘅外卖,真系好好味!我买咗脆炸软壳蟹芥末酱吐司配薯条同蒜蓉汁鸡扒滑蛋包饭。由于系午市套餐,所以附送埋免费热饮,但天气真系太热,所以我加钱换咗两杯冻饮,分别系冻奶茶同冻柠茶。首先讲讲脆炸软壳蟹芥末酱吐司,佢嘅蟹肉好新鲜,脆炸嘅外层又好松脆,加上芥末酱嘅微辣味道同蕃茄生菜嘅配合,真系既清新又开胃!薯条都炸得好香脆,就算外卖返屋企都唔会软身。而蒜蓉汁鸡扒滑蛋包饭亦都唔错,鸡扒煮得刚刚好,唔会太干或太腍,食落都鲜嫩多汁,滑蛋够滑身,蒜蓉汁又唔会太辣,配上饭都好饱肚。至于饮品方面,茶舍嘅冻奶茶同冻柠茶真系不错。冻奶茶香浓好喝,冻柠茶清香怡人,令人在炎炎夏日都可以享受到一份凉爽。总括而言,茶舍嘅食物真系好味又实惠,而新蒲岗分店嘅环境亦都好舒适,系一个好适合返工或者放学后揾食嘅地方。如果你系新蒲岗附近,真系要嚟试下佢哋嘅食物啊!