2020-12-16
✨香港早前多咗好多铺食船面,呢间系尖沙咀比较人气既船面[船皇]想试好耐,佢地价钱合理,味道亦都唔错,见有啲时间所以去试‼️.💬泰仔奶茶 午市优惠 加$8 (详情可见相片)黎到梗系试佢地既泰式奶茶!佢地既奶茶系用个银色碗装住,真系几得意😂!至于味道,因为系泰式奶茶,所以味道偏甜,但啱香港人味道,唔会过份甜,茶味都算浓,我自己就好钟意饮☺️💗!.💬船皇汤面 $58依碗面真系算多料!有牛腩、牛肉片、牛肉丸、鸡丝、鸡翼、猪肉、猪肉丸同猪润!哗!按依个价钱,一啲都唔会输!而且汤底味浓,啱我重口味,真心可以一试🤓!.💬猪肉、猪肉丸、猪润汤金边粉 $48啲料无咩特别,都系靠个汤底,我自己就觉得佢地既炸猪皮确系好香脆!另外,佢地其实有汤面同捞面拣,但系我一心想试个汤底,所以都系拣汤面,至于面类,佢地仲有蛋面、米粉、金边粉同河粉拣,当然金边粉系我首选!..📍船皇 (厚福街) (尖沙咀)尖沙咀厚福街7号地舖..
💬泰仔奶茶 午市优惠 加$8 (详情可见相片)
💬船皇汤面 $58
💬猪肉、猪肉丸、猪润汤金边粉 $48
📍船皇 (厚福街) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街7号地舖