2021-06-28 473 浏览
这家店是朋友食过说味道不错,之前食过荃湾分店的外买觉得几好味,而且格钱合理,今次食都无失望朋友都话好食。我哋系无预约先打电话去确认仲有冇位,店员话唔可以留位叫我哋7点前去到比较少人,但我哋去到都要等咗一阵,所以大家去记得book位。去到秘点片皮鸭,三个人食半只已经份量好够食,另外点了一个凉菜千层猪耳、炸黄花鱼、三鲜水饺和酸辣汤。上菜速度算很快,先上凉菜猪耳口感脆凉拌酱味道爽口开胃,食食下片皮鸭就到啦,鸭每个部位都有,鸭片肥滋滋的油食到满口香,带肉带片的多层口感,配大葱青瓜加甜酱包饼皮食一样香,可以讲一碟鸭食出三种层次。对比下黄花鱼就失色,炸是炸到外脆内软的,厨师可能手快洒太多椒盐味道有点咸。因为这家是东北菜饺好也很出色,皮的口感Q软是手工饺子皮,馅料也很新鲜多汁,可以一个人食一碟都唔会腻。酸辣汤很多料份量也很多,一开始是酸酸的不会很辣,忍唔要一碗白饭黎搅酸辣汤,超好𩠌饭份量都足够建议4个人黎食会比较好,因为很多菜都想食,看见隔离枱都好大碟好好味,下次再嚟食过

• 北京填鸭