2014-01-08 748 浏览
之前同朋友提过呢到D三杯鸡好好味,所以特登带佢黎试下.其中三杯鸡系我每次黎必食,里面D茄子索晒味,好香,又够淋,D鸡够嫩又够味,但唔会太咸,味道适中;另外有个鸳鸯炒米好特别,原来系用新竹米粉同粉丝一齐炒,口感岩岩好,唔会太淋,上面淋左肉燥汁又有虾同菇,唔会甘单调;仲有个豆腐煲热辣辣冬天食特别好味;个蚵仔煎上台果时仲脆边,煎到金黄色,好吸引,啖啖咬落去刀有蚵仔,我特别中意食香口野,加埋个酱汁点下又唔会甘热气;最后个甜品奶冻好好味,上面有珍珠同蕃薯,最估唔到系加埋士多啤梨酱,但味道非常甲,奶冻本身唔会太甜,加埋上面D配料真系恰到好处.本身餐牌D野又唔贵,前菜廿30蚊,主菜刀系50蚊,真系抵食.环境舒适,灯光柔和,员工服务又好,上菜时间适中,唔会等好耐,一定会再黎食/)
2014-01-05
  • 三杯鸡