2022-10-26
意外喺中环街市发现呢间西餐厅,店员多数系外国人,店长同厨师都系外国人。menu选择都几多,价钱中等,但份量大碟,食得饱,所以好抵食。我哋坐吧台,可以望到厨房整嘢,隔离系外卖grab and go bar,啲嘢食都好吸引。生蚝做特价买4送2,叫嚟试吓,有french同daily special拣,daily special系spanish,话比较creamy,我哋拣咗daily special。啲生蚝都几大只,肉又饱满,望落好juicy。就算唔落柠檬汁同酱都好鲜味好好饮,啲汁都好鲜甜,肉够饱满有口感,带有少少海水咸味,好食。安格斯肉眼扒 300g300g系特别menu,见正常menu得600g牛扒好香肉味,仲好juicy,口感软熟。旁边嘅薯条炸得好香好脆,热辣辣,仲好薯。三文鱼系期间限定october festival menu比想像中大件,同埋摆得好靓。整得岩岩好熟,一啲都唔鞋,仲系好滑好多鱼油好香,所以都好饱。估唔到就咁食2个主菜,冇饭冇意粉都咁饱,大份抵食又好食。而且店员服务态度都好nice
啲生蚝都几大只,肉又饱满,望落好juicy。
安格斯肉眼扒 300g
300g系特别menu,见正常menu得600g
牛扒好香肉味,仲好juicy,口感软熟。
旁边嘅薯条炸得好香好脆,热辣辣,仲好薯。
三文鱼
系期间限定october festival menu
比想像中大件,同埋摆得好靓。