2016-10-24
几年前食过正记,隔左好耐都冇食过大排档,有d挂住大排档既镬气,于是就黎左食啦😆7点几左右到,去到都已经几多人,楼上岩岩好仲有几张台,我地都唔洗等位,但系我地坐低之后10分钟左右都坐满晒,睇黎都几多人黎呢到食。我地一共叫左4个𩠌,5个人食岩岩好。首先上既系:蒜香蜜汁牛柳粒 $83 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一上望到碟嘢黑蚊蚊,估唔到食落有惊喜。呢碟系有牛柳粒加薯仔,再有d炸蒜同蜜糖汁。一开始食面头d薯仔已经觉得唔错,d薯仔系炸过既,再加上蜜糖汁,有微微嘅甜味,非常夹。神奇嘅系食到底d薯仔会变到好似蕃薯嘅味道,因为底嘅蜜糖汁比较多,但系都好味,而牛肉就普通可以接受。但成碟既味道都好丰富,我最钟意呢碟𩠌😍第二样:椒盐鲜鱿 $88椒盐分量落得岩岩好,唔会太䶢,仲有少少辣味,而且都炸得好脆,鱿鱼又唔会韧,送饭食都几正。第三样:沙嗲粉丝肥牛煲 $75煲入面有肥牛、粉丝、青椒、芽菜、菠萝,配料都几多,但个嘅味道同想像中有大出入,个煲系清嘅,食唔到有沙嗲味。但因为前两个送都比较浓味,食番呢个清既中和下都可以接受,但如果繁系想食沙嗲既味道咁你就唔好叫呢个啦。第四样:西兰花花枝片 $83最后用左个菜做收结😋呢碟
我地一共叫左4个𩠌,5个人食岩岩好。
首先上既系:
蒜香蜜汁牛柳粒 $83 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
第二样:
椒盐鲜鱿 $88
第三样:
沙嗲粉丝肥牛煲 $75
第四样:
西兰花花枝片 $83
感觉上大排档嘅呀姐态度都比较差,但呢间d呀姐都唔错,我地仲系咁叫佢帮我地加水,哈哈!而且环境都几干净,坐得阔落又舒服。 卖单每人100有找!
整体黎讲,好味又抵食😆😆