2024-02-17 22 浏览
大围越南菜唔多间~今次探店Xi Xup 嘅晚餐~餐厅环境舒服,装修走型格路线,墙上仲有一幅富越南🇻🇳风情嘅壁画🤓晚餐时段餐厅调暗灯光,都几有情调!☆烧猪肉米纸卷 $48外层比较扎实,烧猪肉并非普通猪肉,而系好似猪肉肠甘,都几香口~米纸卷一向比较清淡,与别不同系呢间嘅系配花生酱,食起来没有鱼露醋嘅咸,反而整体好香~★烤牛肉串烧 $78份量唔大,但摆盘几特别🤓 用香叶包住牛肉嘅串烧完美保存到牛肉的水份~整体好juicy,肉与嫩,配埋甜甜辣辣嘅菠萝酱,感觉清新而不油腻☆ Pro Special X 河粉 $148个名好劲😝 有生牛肉同牛丸嘅越南河就食得多,第一次见有牛骨髓😱可能因为有牛骨髓嘅加持,整碗河粉口感滑溜,而且味道浓郁,生牛肉肉质嫩滑,牛丸仲爆汁添😆★猪颈肉春卷捞檬 $88配料丰富,除咗有猪颈肉同春卷,仲有猪肉棒~猪颈肉调味香口,而且有㶶边效果好香口!☆斑斓牛奶私心推荐❣️钟意斑斓味嘅朋友不能错过~本身牛奶已经好香滑,仲有阵阵嘅斑斓香同微甜,呢杯特色嘢饮算唔错★菠萝梳打适合怕甜朋友,饮落觉得佢没有另外加糖,完全系菠萝🍍冰加梳打水
大围越南菜唔多间~
今次探店Xi Xup 嘅晚餐~

☆烧猪肉米纸卷 $48

★烤牛肉串烧 $78

☆ Pro Special X 河粉 $148

★猪颈肉春卷捞檬 $88

☆斑斓牛奶
私心推荐❣️钟意斑斓味嘅朋友不能错过~

★菠萝梳打