今日team head 请食Lunch, 就拣左呢间叫Resbyne餐厅试下! 💫话说呢间餐厅位于上环,装修简约大方以黑白风格为主, 非常适合朋友或者同事们一起用餐。开始落尝汁滋味十足嘅是日餐汤,浓郁暖心又唔会太腻口。💯 紧接而来嘅前菜,Burrata cheese搭配鲜甜小西红柿,洒上香浓balsamic glaze,真系百吃不腻! 😍 另一款肉丸同样唔俗,肉质弹牙入味,配搭蕃茄汁及巴马臣芝士,简直系醇香四溢,令人忍唔住想食完一啖又一啖。😋😋转战主菜嘅时候,嚟个juicy多汁嘅烤春鸡,伴随清新嫩滑嘅炒蔬菜,简直系完美搭配。🍗 最尾另加左$20叫左个甜品(Strawberry Sorbet)试下,甜品边上咗一杯清新爽口嘅士多啤梨雪葩,鲜甜中带酸,调和得太好,唔忍心一口饮晒。😍💖总而言之,Resbyne呢间餐厅真系令我惊喜连连,每一道菜式都做得有模有样,好味程度亦是一绝。不论系食量细嘅女仔定系胃口大嘅男仔,我都诚意推介你哋去试吓! 🤩 期待下次再次光临品尝佢哋嘅其他精彩菜式! 👍👍👍

soup of the day
Strawberry Sorbet