2018-07-29
今日同朋友去开西营盘,就book咗呢一间三台八座食饭。行到入去睇餐牌,选择都唔少架,大部份都系西餐,包括有意大利饭,或者系一啲扒类嘅餐。我就点左个黑松露帆立贝鲜杂菌意大利饭。首先上嘅系餐汤罗宋汤,罗宋汤好足料,入面有好多菜粒,而汤嘅调味唔会好咸。🔸黑松露帆立贝鲜杂菌意大利饭.首先讲下份量,意大利饭好多,帆立贝都大只架。而黑松露味好突出,意大利饭嘅软硬度刚刚好,唔会太淋或者太硬,保持一粒粒咬口(好怕出面有啲意大利饭煮到好似糊仔咁),同时亦都好creamy。帆立贝大粒之余,仲好juicy,咬入口仲有汁漏出黎!🔸烤焗猪肋排配BBQ汁 配薯菜.我朋友叫左个烤焗猪肋排配BBQ汁,BBQ汁好多,猪肋排都好入味,又好淋,唔会𡁻好耐都𡁻唔完。而份量又系好多!薯角好脆好美味!.呢一间系西营盘小店,地方唔算好大,但系店员都比到一个好窝心嘅感觉,就例如食饭后果嘅时候,佢哋都会好窝心叫我地趁冻食啲生果,会再好味啲!店员都一直挂笑容喺面上!而全晚都唔会有一个好匆匆忙忙嘅感觉,喺呢度可以好relax咁样食一餐饭。
我就点左个黑松露帆立贝鲜杂菌意大利饭。
🔸黑松露帆立贝鲜杂菌意大利饭
首先讲下份量,意大利饭好多,帆立贝都大只架。
🔸烤焗猪肋排配BBQ汁 配薯菜