2018-01-14
星期六约左两家人饭敍,由于有小朋友同大家太耐冇见嘅关系,想揾间可以坐得耐又适合小朋友嘅地方。 睇报导话石门有间由几位爸爸开嘅,又有小朋友图书睇嘅西餐厅,即管去试下。去到见到间餐厅装修好靓,系开放式嘅,可以感受到出面嘅空气,好特别好有外国 feel 呀!我地叫左意式海鲜扁意粉、鱼柳意大利烩饭、水牛芝士 Pizza 同 Papa Yellow 等等...所有野食都好好味- 讲个意粉先,海鲜同意粉系分开上嘅,啲汁就唔会令到意粉淋晒...未见过啲海鲜仲大碟过意粉,海鲜仲大大旧,yummy! - 至于个饭呢,鱼柳煎得好香口又厚肉,唔系出面果啲又淋又薄身嘅相比- Pizza 又热又香脆,又唔会太咸㖞,连唔好 pizza 同芝士嘅我都食左好几件,朋友个个赞不绝口- 到最后嘅沙律喇,好大碗,水果同虾都好好味,我地差啲都食唔晒总括黎讲,papa 系绝对值得推介嘅,野食新鲜又好味,又冇人赶我地走,可以慢慢食饭同倾计,如果杯饮品可以再大杯啲就更加完美喇